Kopje koffie voor schone Blauwe Golven in Arnhem

VideoARNHEM - Bijna 7.500 euro is er nodig om het centrale deel van de Blauwe Golven op het Roermondsplein in Arnhem schoon te maken. Drie organisaties die zich het lot van het kunstwerk van Peter Struycken aantrekken, denken dat ze het benodigde geld bij elkaar krijgen.

Ze gaven vanochtend de aftrap voor een inzameling, door een tafeltje in het centrale deel open te klappen en daar aan de koffie te gaan. 

Van het benodigde geld is al ruim 3.000 euro binnen. ,,Onze actie geniet zoveel sympathie dat ik denk dat we het einddoel gaan halen’’, zegt Peter Nijenhuis, voorzitter van de Werkgroep Behoud Blauwe Golven.

Samen met de Vereniging Stadsschoon Arnhem en de Werkgroep Monumentale Kunst van Erfgoedvereniging Bond Heemschut hoopt Nijenhuis de nieuw te vormen bestuurscoalitie in Arnhem er van te overtuigen dat de Blauwe Golven het verdienen te worden onderhouden en niet te worden afgebroken. 

Quote

Onze actie geniet sympathie

Peter Nijenhuis, Werkgroep Behoud Blauwe Golven

Corridor

Dat laatste opperde SP-wethouder Gerrie Elfrink, als onderdeel van een plan om van dit deel van de stad een creatieve corridor te maken, met op de plek van het kunstwerk van Struycken meer groen en een betere afvoer van water. 

Schoonmaakbedrijf Hommerson gaat, als het bedrag is, de schoonmaakklus klaren, met kokend heet water waarmee de golven onder hoge druk worden gereinigd. 

Iedere Arnhemmer die doneert aan de actie krijgt een in juli een ansicht van de Blauwe Golven met een woord van dank en een handtekening van Peter Struycken. Wie meer dan 10 euro  doneert, is bovendien gratis één jaar lid van Vereniging Stadsschoon Arnhem.

De actievoerders aan de koffie op de Blauwe Golven in Arnhem. Links (zittend) Piet van Dijk, rechts (staande) Peter Nijenhuis.
Volledig scherm
De actievoerders aan de koffie op de Blauwe Golven in Arnhem. Links (zittend) Piet van Dijk, rechts (staande) Peter Nijenhuis. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.