Wedstrijdbeeld uit het duel EKCA-DKOD, gespeeld in november 2019.
Volledig scherm
PREMIUM
Wedstrijdbeeld uit het duel EKCA-DKOD, gespeeld in november 2019. © Erik van 't Hullenaar

Korfbalclub EKCA boos op Sportbedrijf Arnhem: ‘We zijn er ingeluisd’

ARNHEM/VELP - De Arnhemse korfbalvereniging EKCA is boos. Zij dreigt door Sportbedrijf Arnhem uit sporthal Elderveld te worden gezet om plaats te maken voor volleybalvereniging Aetos. EKCA zou daardoor met haar teams een groot deel van de trainingen en wedstrijden in andere sporthallen moeten afwerken. ,,We zijn er ingeluisd”, zegt voorzitter Dirk-Jan Velderman.

EKCA verhuisde in 1996 noodgedwongen van Presikhaaf naar Elderveld. ,,Er is toen een intentieverklaring met de gemeente opgesteld en getekend. Een van de voorwaarden was dat EKCA en handbalvereniging Swift als gelijken werden gezien bij de verdeling van de zaaluren”, vertelt Velderman. ,,Dat is de afgelopen 22 jaren zonder problemen nageleefd door de gemeente. Tot het vertrek van Swift (nu DFS, HD) en de komst van Aetos.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.