De 'bomenwakewandeling' van Behoud Bomen Arnhem afgelopen zondag. De wandelaars passeren enkele omgezaagde bomen in Park Klarenbeek. Met megafoon: Mark Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
De 'bomenwakewandeling' van Behoud Bomen Arnhem afgelopen zondag. De wandelaars passeren enkele omgezaagde bomen in Park Klarenbeek. Met megafoon: Mark Bosch. © DG

Kort geding in de maak tegen bomenkap Arnhem

ARNHEM - De Stichting Behoud Bomen Arnhem bereidt een kort geding voor tegen de gemeente Arnhem om de kap van bomen in park Klarenbeek stil te laten leggen. Hun advocaat Simon Blasweiler van Storm ziet kansen. ,,Mits de stichting komt met een stevig onderbouwd ecologisch rapport. Zonder munitie kun je niet schieten.”

7 reacties

 • Willem Dijkman

  2 maanden geleden
  Heel goed, die bomenmaffia moet opgepakt worden, je blijft van onze bomen af!
 • Eddie

  2 maanden geleden
  Zou die man met megafoon nu alle beschermde dieren weggejaagd hebben? Schande toch! 😉
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Bomen zijn belangrijker dan mensen.
 • Ha Jo

  2 maanden geleden
  Mooi dat er mensen zijn met gezond verstand. Dat die zich inzet voor behoud van die bomen , die met rotsmoezen omgezaagd worden. En geloof me er zijn nog steeds mensen die liever zien dat ze bekeurd worden. Snap dat niet.
 • Martin

  2 maanden geleden
  Maakt weer duidelijk dat het voor de mens een levensgroot probleem is om ver vooruit te zien. En dat is nu precies hoe bos en natuurbeheer in elkaar zit; sturen op lange termijn. Denk aan 50 jaar en verder. Nu blijkt dat onze bossen niet klimaatbestendig, toekomstbestendig en kwetsbaar zijn moet daar op ingespeeld worden. Begrijpelijk dat geplande ingrepen sentimenten losmaken. Maar laat beleid en beheer daar waar de kennis zit.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Baudet op campagne in Veenendaal: 'Vaccineren is onzinnig'
  Play

  Baudet op campagne in Veenendaal: 'Vaccineren is onzinnig'

 2. OM: Filmpje Tarik Z. niet strafbaar
  Play

  OM: Filmpje Tarik Z. niet strafbaar

Arnhem e.o.