De 'bomenwakewandeling' van Behoud Bomen Arnhem afgelopen zondag. De wandelaars passeren enkele omgezaagde bomen in Park Klarenbeek. Met megafoon: Mark Bosch.
Volledig scherm
PREMIUM
De 'bomenwakewandeling' van Behoud Bomen Arnhem afgelopen zondag. De wandelaars passeren enkele omgezaagde bomen in Park Klarenbeek. Met megafoon: Mark Bosch. © DG

Kort geding in de maak tegen bomenkap Arnhem

ARNHEM - De Stichting Behoud Bomen Arnhem bereidt een kort geding voor tegen de gemeente Arnhem om de kap van bomen in park Klarenbeek stil te laten leggen. Hun advocaat Simon Blasweiler van Storm ziet kansen. ,,Mits de stichting komt met een stevig onderbouwd ecologisch rapport. Zonder munitie kun je niet schieten.”

7 reacties

 • Anneke Dijk

  9 maanden geleden
  Heel goed, die bomenmaffia moet opgepakt worden, je blijft van onze bomen af!
 • Eddie

  9 maanden geleden
  Zou die man met megafoon nu alle beschermde dieren weggejaagd hebben? Schande toch! 😉
 • bart verplak

  9 maanden geleden
  Bomen zijn belangrijker dan mensen.
 • Ha Jong

  9 maanden geleden
  Mooi dat er mensen zijn met gezond verstand. Dat die zich inzet voor behoud van die bomen , die met rotsmoezen omgezaagd worden. En geloof me er zijn nog steeds mensen die liever zien dat ze bekeurd worden. Snap dat niet.
 • Martin

  9 maanden geleden
  Maakt weer duidelijk dat het voor de mens een levensgroot probleem is om ver vooruit te zien. En dat is nu precies hoe bos en natuurbeheer in elkaar zit; sturen op lange termijn. Denk aan 50 jaar en verder. Nu blijkt dat onze bossen niet klimaatbestendig, toekomstbestendig en kwetsbaar zijn moet daar op ingespeeld worden. Begrijpelijk dat geplande ingrepen sentimenten losmaken. Maar laat beleid en beheer daar waar de kennis zit.
 1. Vrienden Sonsbeek stemden in 2018 in met kap bomen park Gulden Bodem
  PREMIUM

  Vrienden Sonsbeek stemden in 2018 in met kap bomen park Gulden Bodem

  ARNHEM - De Vrienden van Sonsbeek hebben in 2018 ingestemd met het kappen van bomen in park Gulden Bodem. Na uitleg van gemeentelijk bomenspecialist Kees Hin raakte de organisatie die zich inzet voor behoud van de parken rond Sonsbeek overtuigd van het nut van het dunnen en nieuwe aanplant. Dat stelt voorzitter Margreet van Gastel van de Vrienden. ,,Wij zijn niet voornemens om ons aan te sluiten bij actiegroepen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.