Volledig scherm
© Omroep Gelderland

Kort geding over ontslag buschauffeur

ARNHEM - Een kort geding moet uitmaken of Connexxion met het ontslaan van een 61-jarige buschauffeur in zijn recht staat. Dat is het resultaat van een gesprek woensdagmiddag tussen de Arnhemse chauffeur en het vervoersbedrijf.

Het gesprek werd afgedwongen door een massale werkonderbreking van circa 130 chauffeurs op het station in Arnhem. Hun collega werd maandag op straat gezet, nadat een filmpje online kwam waarin te zien is dat hij met zijn mobiele telefoon in de hand de bus bestuurde.

'Te rigoureus'
De chauffeurs zijn boos, omdat ze de maatregel veel te rigoureus vinden. "De uitspraak van de rechter is voor ons zeer belangrijk en gaat de hele sector aan. Als iedereen je kan filmen en we op basis daarvan kunnen worden weggestuurd zijn we vogelvrij verklaard. Daarover willen we graag met de directie in overleg. Op verzoek van onze ontslagen collega worden er verder geen acties ondernomen. We gaan wel met zoveel mogelijk chauffeurs naar de zitting", zegt Rob Eenink van de Ondernemingsraad.

Snel duidelijkheid
Een gezamenlijke verklaring van directie en vakbond FNV aan de OR om vooral het veiligheidsaspect uit te dragen en geen actie te voeren, bood geen soelaas. Een kort geding geeft volgens Connexxion nu het snelst duidelijkheid.

Het kort geding zal binnen enkele weken plaats vinden.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.