Stadstheater Arnhem op archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Stadstheater Arnhem op archiefbeeld. © DG

Krijgt Arnhem nu wel of niet 10 miljoen euro voor vernieuwing Stadstheater?

ARNHEM - Krijgt Arnhem nu wel of niet 10 miljoen euro van de provincie Gelderland als het Stadstheater wordt verbouwd tot een cultuurtempel waar de schouwburg, Introdans en Oostpool samen wonen en werken? 

9 reacties

 • R L

  5 maanden geleden
  Laat de voetbalfans dan ook hun eigen hobby bekostigen (incl. de kosten van politie-inzet en schade die aangericht wordt door de "fans", beter bekend als hooligans)
 • roberto

  6 maanden geleden
  Het is maar een selecte groep die van de schouwburg gebruik maken en die zijn al 8 maanden niet in staat om hun restaurant, kroeg en theater te bezoeken.Die hebben nu een hoop geld in de knip, die ze normaal uitgaven aan bovengenoemde.Laten we zeggen dat zijn er 2500 die gemiddeld €500.00 uitgaven en dat al 8 maanden.Even rekenen: 2500x 500,00 x 8 = € 10.000.000,00Die kunnen dus die verbouwing van hun speeltje best zelf bekostigen.Trouwens er liggen zo heel veel miljarden, ongebruikt geld,  bij de mensen thuis die mogen best de horeca een handje helpen met wat giften.
 • Billie84

  6 maanden geleden
  Er zit ook naast de Schouwburg (zuid kant) een parkeerplaats, aan de kant van de jaren 70 uitbreiding. Met sloop van de jaren 70 uitbreiding en de parkeerplaats aan die kant verdubbel je de oppervlakte van de Schouwburg. Het aanzicht van het oudste gedeelte zal niet veranderen, aangezien dit een Rijksmonument is. 
 • Volger

  6 maanden geleden
  Bij de eerste berichten over dit plan heb ik mij afgevraagd waar ze de ruimte vinden voor deze verbouwing. Er is alleen een kleine parkeerplaats achter de schouwburg. Die moet blijven bestaan is mijn mening. Bovendien verander je bij een vergroting van het gebouw de huidige karakteristieke uitstraling. Dus... alleen opknappen wat echt nodig is.
 • Toto

  6 maanden geleden
  Daar waar andere theaters hun karakter dienen in te leveren krijgt Oostpool alles voor elkaar.Vooral veel gratis reclame krijgen zij van DeGelderlander, via de gemeente Arnhem.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. A15 afgesloten vanwege vrachtwagen die langs vangrail schuurt
  Play

  A15 afgesloten vanwege vrachtwa­gen die langs vangrail schuurt

 2. Zo ziet Bevrijdingsdag 2021 eruit
  Play

  Zo ziet Bevrij­dings­dag 2021 eruit

Arnhem e.o.