De Grote Schijn: beelden uit een eerdere editie in Rotterdam.
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Schijn: beelden uit een eerdere editie in Rotterdam. © Andreas Terlaak

Kritiek op avondfestival Grote Schijn in Park Zypendaal: ‘Funest voor de natuur’

ARNHEM - Het is onacceptabel als Park Zypendaal in Arnhem in oktober avondenlang het toneel is van een groot festival. De natuur zal daar te veel onder lijden. Dat vinden twee betrokken Arnhemmers die hopen dat het lichtjesfestijn Grote Schijn alsnog van de kalender gaat.

10 reacties

 • Ruud Berns

  4 dagen geleden
  Ronnie en Robert, hebben jullie misschien ook argumenten?
 • Ewout Brocks

  5 dagen geleden
  Leuk zo'n gemeente. Eerst ons park Gulden Bodem volledig onnodig leegkappen (goed voor de natuur .....) en nu in het park er naast een "festival" laten plaatsvinden door die geldgraaiers van mojo, nota bene met belastinggeld gefinancierd. Doe maar in het Gelredome, niet in ons mooie Zijpendaal.
 • Robert Elfferich

  6 dagen geleden
  Overal kun je over zeiken. Zichzelf belangrijk maken.
 • A.N.M. (A3) ten Harkel

  6 dagen geleden
  Zo af en toen een beetje extra licht kan een bos best wel tegen, als het daarna z'n rust maar weer krijgt. Doch: als dit kwetsbare bos hier niet tegen kan, kun je het beter kappen en herplanten.
 • Angela en Jos de Geest

  6 dagen geleden
  Nergens wordt duidelijk wat de mogelijke schade zou kunnen worden. Daarnaast nergens wordt duidelijk wat Mojo doet om een eventuele schade te beperken en te herstellen. Als we nu eerst eens die vragen gaan beantwoorden en dan pas een initiatief de nek omdraaien. Laten we uitscheiden met de gemeente is niet meer een betrouwbare partner. Zeker oude politici die aan de wieg stonden van deze huidige gemeenteraad. Daarbij Arnhem kiest toch de gemeenteraad en wij zijn Arnhem.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.