De Schaapsdrift en omgeving in Arnhem. Een eerste schets laat zien dat daar vijfhonderd tot duizend extra woningen moeten komen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Schaapsdrift en omgeving in Arnhem. Een eerste schets laat zien dat daar vijfhonderd tot duizend extra woningen moeten komen. © Erik van 't Hullenaar

Kritiek op rigoureuze verandering Arnhemse buurt zwelt aan: ‘Handen af van Park Presikhaaf en Heemtuin!’

De kritiek op een idee voor honderden nieuwe woningen en banen bij de Schaapsdrift en omgeving in Arnhem zwelt aan. Naast bewoners van de buurt laten nu ook Arnhemmers uit de naastgelegen wijk Presikhaaf van zich horen. Zij willen dat de gemeente hoe dan ook afblijft van Park Presikhaaf en de bijbehorende heemtuin.

2 reacties

  • Andre Eggerding

    2 maanden geleden
    De politiek heeft afgesproken zoveel mogelijk binnen stedelijk te bouwen. Met elk jaar 200.000 mensen erbij blijft er binnen de steden dus steeds minder groen over. Je kunt ook stemmen op een partij die het platteland vol wil bouwen of op een partij die de instroom wil beperken. Het is aan de inwoners.
  • Anne Schoen

    2 maanden geleden
    Daar ben ik het mee eens, Park Presikhaaf en de heemtuin zijn een van de weinige plekken daar in de directe omgeving waar je nog een klein beetje de natuur in kan. Vooral de heemtuin is een plek waar je nog tot rust kunt komen in de versteende wijk.

In samenwerking met indebuurt Arnhem