In Meinerswijk zijn de gallowayrunderen nooit ver weg. Als de bezoeker te dichtbij komt, gaat het rund meestal weg. De konikspaarden in het gebied komen vaak juist naar de mensen toe.
Volledig scherm
PREMIUM
In Meinerswijk zijn de gallowayrunderen nooit ver weg. Als de bezoeker te dichtbij komt, gaat het rund meestal weg. De konikspaarden in het gebied komen vaak juist naar de mensen toe. © Rolf Hensel

Kuddes konikspaarden en gallowayrunderen in Meinerswijk kunnen gaan groeien

ARNHEM - De kuddes konikspaarden en gallowayrunderen hebben er sinds dinsdagmiddag in het Arnhemse natuurgebied Meinerswijk twaalf hectare extra ‘graasland’ bij. Wethouder Roeland van der Zee had de eer om, onder toeziend oog van boswachter Jan Floor, het prikkeldraad naar het voor de beesten nieuwe gebied door te knippen. 

,,Zullen we ze maar op gaan zoeken dan?” Boswachter Jan Floor heeft er zin in. Leuk dat doorknippen van een stuk prikkeldraad, maar de echte hoofdrolspelers van Meinerswijk bevinden zich een eind verderop.

En die moeten de aanwezigen natuurlijk wel even diep in de ogen kijken om het nieuws van vandaag - twaalf hectare extra graasland voor de kuddes konikspaarden en gallowayrunderen - toch zich door te laten dringen.

Quote

Prachtig, die natuur midden in de stad. Daar moet iedereen van kunnen genieten.

Roeland van der Zee, wethouder gemeente Arnhem
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.