Volledig scherm
PREMIUM
Kunstwerk bij de Dutch Design Week in Eindhoven. © FotoMeulenhof

‘Kunst is ook: hoop houden onder slechte omstandigheden’

ANWAR BURGERT INDe sfeer van de oude bourgeoisie, die kende ik in Nederland nog niet. Ik loop stage bij een Arnhems architectenbureau. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven werd de baas van het bureau uitgenodigd voor een chique diner. Ik mocht mee.

Aan tafel zaten ontwerpers en handelaren. Gasten droegen dure kleren en enorme sieraden. Een vrouw aan tafel zei: 'Ik ga naar een eiland waar geen mensen zijn. Dus er is geen elektriciteit.' De hele menigte draaide zich om naar haar en riep: 'dat meen je niet, echt?! En ook zonder powerbank?!'

Ze zei: 'Nee, ik vind het ook heel moeilijk hoor.'

Quote

Kunst is niet alleen een schilderij of een vreemd gebogen stuk staal

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.