Kunstenaars schilderen naoorlogse iconen bij station Arnhem Centraal

VIDEOARNHEM - Marga Klompé, de eerste vrouwelijke minister van Nederland én Arnhemse. Chris Matser, de burgemeester die Arnhem er weer bovenop hielp. Ome Joop Legerstee, de oprichter van de (later) naar hem genoemde Tour die veel Arnhemse kinderen hun  eerste vakantie bezorgde.

Reizigers die station Arnhem Centraal uitkomen, zien de komende twee jaar op de lange bouwschutting tegenover de uitgang kleurige tekeningen van vijf iconen van de Arnhemse wederopbouw. 

Geen parachutisten van de Slag om Arnhem, zoals in dit herdenkingsjaar verwacht mocht worden, maar personen en zaken die belangrijk zijn geweest voor de totstandkoming van het nieuwe Arnhem. Zoals Vitesse, dat als stadsicoon natuurlijk onontbeerlijk was. En The Lazy King, dat de Arnhemse kunst symboliseert, al dateert dat vrolijke beeld dan pas van de Sonsbeektentoonstelling van 2008.

Woensdag is het schilderwerk begonnen

Inwoners van Arnhem zijn woensdag onder leiding van drie kunstenaars met het schilderwerk begonnen. Van elk icoon zijn een persoon, een activiteit en een plek te zien. Woensdag waren dat Ome Joop, zijn tour en het oude station waar hij kranten verkocht.

Volledig scherm
Lekker met de spuitbus aan de gang met de tekening van Ome Joop. Links in het rood Marcel Legerstee, zoon van Ome Joop en tegenwoordig de organisator van Ome Joop's Tour. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.