Volledig scherm
Louise te Poele bezig met haar installatie op het provinciehuis. © Jan Ruland van den Brink

Kunstenares Louise Te Poele wint Arnhemse Cultuurprijs

ARNHEM - Louise te Poele is de winnaar geworden van de Arnhemse Cultuurprijs. De uitreiking van deze prijs vormde vrijdagmiddag ook de start van de Arnhemse Uitnacht, waarbij overal in de binnenstad culturele activiteiten werden gehouden. Te Poele timmerde in het afgelopen jaar aan de weg met foto’s van mysterieuze taferelen, die mensen aan het denken zetten. De bijna magisch realistische foto’s van Louise te Poele zijn vakmanschap 2.0, oordeelde de jury.

Te Poele was een van de drie genomineerden.  De andere twee waren Mensen Zeggen Dingen, dat een platform voor poëzie en performance is. En KunstLAB, een artistiek initiatief met volgens de jury een focus op sociale innovatie. 

Met de uitreiking van de Cultuurprijs begint vrijdagavond de Arnhemse Uitnacht, waaraan meer dan tweehonderd kunstenaars en instellingen meedoen. Meer informatie daarover is hier te vinden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.