Rolf Hensel
Volledig scherm
PREMIUM
© Rolf Hensel

Kunstgoeroe Bonaventure Ndikung brengt een nieuw geluid over oude verhalen: ‘Ik moet optimistisch zijn, de dingen moeten beter worden’

De internationale kunstexpo sonsbeek20-24 staat in Arnhem voor de deur. Met aan het roer een kleurrijke curator: Bonaventure Ndikung uit Kameroen. Een man die opschudding niet uit de weg gaat. ,,Ik kom hier om jullie over jullie geschiedenis te vertellen.”

10 reacties

 • H. Oostijen

  1 jaar geleden
  De witte bevoorrechte boze mens bestaat niet. De armoede onder veel mensen is ernstig. Ook ten tijde van de slavernij heerste er diepe armoede onder de meeste blanken. De enige bevoorrechte mensen waren de zeer rijke mensen die de zwarte onder slavernij hadden. Maar durf dan ook de zwarte stamhoofden te noemen die meeprofiteerden van de verkoop van hun onderdanen…. Stukje geschiedenis.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Staat het je niet aan? Dan ga je er niet heen. Niemand verplicht je te luisteren. Stop de vingers maar in je oren, doe maar. Maar de reacties hier onder mij tonen maar weer aan dat institutioneel racisme diep in de witte bevoorrechte Nederlander verankerd zit. Zonder enig schaamte. Verschrikkelijk.
 • harry de Vries

  1 jaar geleden
  wat moet je er hier mee ga toch weg regel alles maar eens in je eigen land onze centjes ontvangen en voor de rest maken die regerings lui alles op verschrikkelijk
 • Lucas de Vries

  1 jaar geleden
  Zal wel weer zoiets vaags worden als de vorige keren. Bedoelt voor een select groepje. Net als dat Arnhem Mode Biënnale. De doorsnee Arnhemmer is in beide niet geïnteresseerd.
 • petra damme

  1 jaar geleden
  hoop dat ze daarvoor niet betaald wordt. wat weet zei hier van die uit een jungel komt

In samenwerking met indebuurt Arnhem