Marga van Megchelen
Volledig scherm
PREMIUM
Marga van Megchelen © Mirjam van Zelst

Kunsthistoricus Marga baalt van uitzicht op nieuwbouw: ‘Dit doet pijn aan een geschoold oog’

overburenElke week spreken we iemand met bijzondere overburen. Deze week Marga van Mechelen (68), gepensioneerd kunsthistoricus met een specialisatie in architectuur, over grote kantoorgebouwen in het Burgemeesterskwartier in Arnhem.

6 reacties

 • Eelco de Boer

  1 week geleden
  En daarnaast ziet dit pand er totaal niet verkeerd uit. Dit in tegenstelling tot het foeilelijke pand van Breedband. De architect daarvan alsmede de welstandscommissie die dat goedgekeurd heeft moeten een levenslang beroepsverbod krijgen.
 • Eelco de Boer

  1 week geleden
  Tja, de zweverige types zul je altijd houden. Maar omdat mevrouw nu zo graag haar "zichtlijn" had willen behouden en uit wilde kijken op een braakliggend terrein, betekent nu eenmaal niet dat alle vooruitgang dan maar stopgezet moet worden. De bevolking groeit, er is meer behoefte aan ruimte voor wonen en werken en dan moet je soms de hoogte in.
 • G.J. Guilik

  2 weken geleden
  Zijn ze in Arnhem nogal goed in om gebouwen te bouwen die pijn aan de ogen doen en daar hoef je niet eens geschoolde ogen voor te hebben.
 • Hans de deGraaf

  2 weken geleden
  Van je buren moet je het hebben... blijkbaar mag elke ondernemer in dat stukje Arnhem bouwen wat ze willen, getuige ook het artikel van enkele weken geleden. En de brave burger rest niets anders als klagen. En alleen als ze geluk hebben, gaat de ondernemer in op de klacht.
 • Burger Zorgzaam

  2 weken geleden
  Altijd wat te zeuren, het is een mooi pand van Hoogwegt, een aanwinst. Hele gebied is prachtig herontwikkeld met ook fraai Cito gebouw.
 1. Ooit Vitesse-belofte Niels Tesselaar (26) heelt eigen wonden met docu over keiharde voetbalopleidingen: ‘Kinderen zijn geen producten’
  PREMIUM
  3

  Ooit Vitesse-belofte Niels Tesselaar (26) heelt eigen wonden met docu over keiharde voetbalop­lei­din­gen: ‘Kinderen zijn geen producten’

  Apeldoorner Niels Tesselaar (26) droomde als jeugdspeler van profvoetbalclub Vitesse vijf jaar lang van een grootse carrière in volle stadions. Toen hij toch niet goed genoeg bleek, belandde hij in een zware identiteitscrisis. Via de BNNVARA-documentaire Voetbaldroom gebruikt hij zijn littekens om de discussie over de keiharde wereld van de jeugdopleidingen op gang te brengen. ,,Wat mij overkwam is niet uniek.’’

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Opnieuw veel doden na luchtaanvallen op Gaza: paus roept op tot wapenstilstand
  Play

  Opnieuw veel doden na luchtaan­val­len op Gaza: paus roept op tot wapenstil­stand

 2. Pro-Palestijnse demonstratie in Nijmegen: 'Free free Palestine'
  Play

  Pro-Palestijn­se demonstra­tie in Nijmegen: 'Free free Palestine'

Arnhem e.o.