Volledig scherm
De Eemslaan in Presikhaaf, met links het terrein waar de Kunstwerkplaats tijdelijk wordt gehuisvest. © DG

Kunstwerkplaats Arnhem van Schuytgraaf naar Presikhaaf

ARNHEM - De Kunstwerkplaats Schuytgraaf heeft op de valreep een nieuwe stek gevonden. KW37, zoals het kunstenaarscollectief heet, verhuist naar de wijk Presikhaaf in Arnhem-Noord.

Het gaat om een tijdelijke oplossing in afwachting van een definitieve. 

De kunstenaars mogen van de gemeente Arnhem maximaal twee jaar gebruik te maken van een braakliggend bedrijventerrein aan de Eemslaan. Ze slaan hun kampement op tegenover het woonwagenkampje en de Turkiyem Moskee aan de Eemslaan. 

Woningen

Het kunstenaarscollectief heeft tien jaar op de plek aan de rand van de nieuwbouw van woonwijk Schuytgraaf in Arnhem-Zuid gezeten. Daar moet het weg omdat er woningen worden gebouwd. 

De afgelopen maanden is naarstig gezocht naar een andere plek, maar die werd niet gevonden. De gemeenteraad van Arnhem sprak onlangs nog uit dat er een oplossing moet komen, omdat het collectief wordt gezien als een verworvenheid voor de stad.

Quote

Nu moeten we twee keer verhuizen

Dijanne van Engelen, Kunstwerkplaats Schuytgraaf

,,Wij zijn ontzettend blij dat er nu toch een locatie is gevonden’’, zegt Dijanne van Engelen, een van de kunstenaars en cultureel ondernemers van de Kunstwerkplaats. ,,Het betekent dat we onze spullen niet hoeven op te slaan en dat we kunnen doorgaan met ons werk. Het is wel heel pittig dat het geen permanente oplossing is. Nu moeten we twee keer verhuizen en ons twee keer in de kosten steken. Maar ja, het is niet anders.’’

Naar verwachting beginnen de kunstenaars half augustus met de verhuizing naar Presikhaaf. De omwonenden van het terrein worden ingelicht door de gemeente. Er volgt later deze maand ook nog een informatiebijeenkomst. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.