Volledig scherm
Reclameborden van voor- en tegenstanders voor het referendum over Stadsblokken-Meinerswijk. © Erik van 't Hullenaar

KWP steekt zeker 125.000 euro in Arnhems 'ja' tijdens referendum

ARNHEM - Het budget van het 'ja'-kamp bij het Arnhemse referendum over Stadsblokken en Meinerswijk is afgerond zeven keer zo hoog als dat van de tegenstanders. Het referendum wordt vandaag gehouden.

Projectontwikkelaar KWP blaast het hardst in de bus, met zeker 125.000 euro. De voorstanders van de huidige visie voor de toekomst van het uiterwaardengebied in Arnhem-Zuid steken bij elkaar zo'n 142.000 euro in de campagne. Het 'nee'-kamp heeft gezamenlijk een budget van nog geen 20.000 euro.

Huis
De 125.000 euro van KWP is een schatting van Roy Hasselerharm van KondorWessels Projecten. „Je kan er een huis van kopen", zegt hij over de kosten van de 'Ja, natuurlijk'-campagne. De volksraadpleging gaat over de grond die KWP in Stadsblokken en Meinerswijk in bezit heeft.

Verstand
KWP is ook een van de belangrijkste sponsors van Chris Zeevenhooven en Willem Vierdag, die Arnhem oproepen om 'met het verstand' te stemmen (lees: vóór). Vierdag schat dat al het gebruikte materiaal zo'n 15.000 euro kost.

Kroonjuweel
D66, de partij die het middel referendum koestert als een kroonjuweel, respecteert de uitkomst van de stemming. „Maar wij voeren campagne voor een 'ja'", zegt fractieleider Sabine Andeweg. Hoeveel dat kost? „Een paar duizend euro.."

Bescheiden budget
De Burgercoalitie Stadsblokken-Meinerswijk, aanvrager van het referendum uit onvrede met de geplande woningbouw, heeft voor de materiaalkosten van de campagne 'Stem met je hart' in totaal 18.000 euro beschikbaar, aldus Gerard Litjens. Het geld komt van het Wijkplatform Malburgen-West van het wijkteam leefomgeving. De burgercoalitie krijgt politiek steun van GroenLinks bij de 'nee'-campagne. Met een bescheiden budget, zegt fractieleider Cathelijne Bouwkamp: „Zo'n 1.200 euro."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.