Een onderzoeker van Imec bekijkt een chipschijf.
Volledig scherm
Een onderzoeker van Imec bekijkt een chipschijf.

Laatste Imec-horde bijna genomen: partijen neigen naar een ‘ja’ voor miljoeneninvestering

ARNHEM - Nog een paar aanpassingen en aanvullingen in het voorstel, en dan zou er binnen de Gelderse fracties een meerderheid voor OnePlanet moeten zijn. Zo veel werd duidelijk op het provinciehuis vanmiddag, tijdens een vergadering waar het initiatief besproken werd.

11 reacties

 • Oosterhout2014

  2 jaar geleden
  Ik als Gelderlander vind het prima dat mijn belastinggeld daar naar toe gaat. Het levert 150 werkplekken op bij IMEC zelf en nog veel meer bij aanverwante bedrijven die naar Wageningen en Nijmegen gaan komen. 
 • Oosterhout2014

  2 jaar geleden
  Er zou in beide steden een vestiging komen. De hoofdvestiging in Wageningen met als focus Food, een dependance in Nijmegen met als focus Health. 
 • peetjuh001

  2 jaar geleden
  Ja anders zeg ik het niet ,,,, wijsneus 
 • Paul Ven

  2 jaar geleden
  Als je 65 miljoen euro's op elkaar stapelt heb je een toren van 195.000 meter hoog. Maar anders bekeken is het  ook maar 0,015 procent van de staatsschuld die we hebben. Allicht zal het als het er komt het in Wageningen komen omdat de campus aldaar veel beter bereikbaar is dan de campus in Nijmegen.
 • Tokkie

  2 jaar geleden
  Is dat een reden om het maar zo snel mogelijk uit te geven? Ik kan wel betere dingen verzinnen, en bij een hoop gemeentes staat het water aan de lippen en zijn ze voor verbeteringen aan de infrastructuur afhankelijk van de welwillendheid van de provincie - die dus straks zegt dat al het geld op is.Imec is ook geen grote werkgever, het is vooral een hele dure werkgever. Laat ASML - een van de rijkste bedrijven - dit maar betalen. Ik snap niet dat hier nog subsidie heen moet. Hoe toekomstgericht ook, als er zoveel brood in zit kan de commerciële sector het makkelijk betalen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Jaap filmde zeer zeldzame aap als eerste ter wereld
  Play

  Jaap filmde zeer zeldzame aap als eerste ter wereld

 2. Vrouw PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen bij overval
  Play

  Vrouw PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen bij overval

Arnhem e.o.