Volledig scherm
© Rolf Hensel

Laatste tussenstand Arnhem: 67 procent stemt voor

ARNHEM - Van alle kiesgerechtigde Arnhemmers boven de 18 jaar heeft om 21.00 uur 22,5 procent gestemd voor het referendum over Stadsblokken en Meinerswijk. Rond 21.45 uur waren de stemmen op 51 van de 66 stemlokalen geteld. Volgens de voorlopige uitslag stemt 67 procent van de stemgerechtigden voor, 32 procent tegen en 0,7 procent blanco.

Rond 14.00 uur was dat opkomstpercentage nog 9,1. De gemeente Arnhem berekent de tussenstand op basis van de opkomst in 14 van de 66 stemlokalen die deze woensdag zijn ingericht voor de volksraadpleging. Het is de laatste keer dat de opkomst tussentijds wordt geïnventariseerd.

Uitslag
De uitslag van het referendum over de toekomst van het uiterwaardengebied wordt naar verwachting vanavond omstreeks 22.15 uur bekend gemaakt in de Burgerzaal van het Arnhemse stadhuis. Daar is vanaf 21.00 uur, als de stembureaus sluiten, een uitslagenavond.

Opkomstdrempel
Arnhem kent geen opkomstdrempel meer voor referenda. In het verleden was een volksraadpleging pas geldig bij een minimale opkomst van 30 procent, maar dat is afgeschaft. Het referendum is bij elk opkomstpercentage geldig, hoe laag ook.

Volledig scherm
Stembureau 105 in Station Arnhem Centraal. © DG
Zo'n 9,1 procent van de stemgerechtigden voor de volksraadpleging over uiterwaardengebied Stadsblokken-Meinerswijk in Arnhem-Zuid had rond 14.00 uur zijn of haar stem uitgebracht. Dat zegt de gemeente Arnhem. Niek Verhoeven peilt de stemming.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.