Volledig scherm
Water op de Rijnkade in Arnhem. © DG

Lage kade in Arnhem afgesloten vanwege hoogwater in Nederrijn

ARNHEM - Op last van de gemeente Arnhem is dinsdagmiddag om 13.00 uur de lage Rijnkade in Arnhem afgesloten. Verkeer mag er niet meer op vanwege de verwachte hoge waterstand in de Nederrijn. De afsluiting geldt voor het deel van de lage kade tussen de Rodenburgstraat en de John Frostbrug.

Volledig scherm
De afgesloten Rijnkade in Arnhem. © DG

Automobilisten die op de kade hun auto hebben geparkeerd, kunnen die nog wel weghalen. Mochten er dinsdagavond nog steeds auto’s op de lage kade staan, dan zullen die worden weggehaald, kondigt de gemeente Arnhem aan via sociale media. 

De verwachting is dat het wassende water in de Rijn nog zo’n 15 centimeter hoger komt. Het hoogwater zal slechts een paar dagen aanhouden. Een woordvoerder van de gemeente Arnhem gaat er van uit dat de kade nog voor het weekend weer droog zal vallen. 

Het water komt niet zo hoog dat het nodig is om de walstroomkasten voor de binnenvaart op de Nieuwe Kade weg te halen.

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.