Lagere straf voor Arnhemmer die ex mishandelde en kind weghield

ARNHEM - Een 33-jarige Arnhemmer die in maart 2018 zijn ex mishandelde en hun kind weigerde mee te geven, is vrijdag veroordeeld tot twee maanden cel.

De vrouw kwam het vierjarige zoontje ophalen toen de man bedacht had dat hij het kind langer bij zich wilde houden. Hij sloeg daarbij zijn ex-vriendin in haar gezicht en gaf haar een knietje in haar ribben, vindt de rechtbank bewezen.

De vrouw vluchtte zonder kind weg. Toen ze later de vader van haar zoontje belde, werd ze bedreigd en durfde ze niet meer naar haar ex-vriend te gaan.

De officier van justitie had eerder vier maanden cel geëist, onder meer omdat de man al eerder strafbare feiten pleegde. Maar dat waren geen vergelijkbare feiten en dan werkt dat niet strafverzwarend, redeneert de rechtbank. 

Wel geldt dat de zaak samen met andere zaken bezien had kunnen worden, en dan was de totale straf ook lager uitgevallen.

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/Image Source
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.