Lange files door afsluiting Pleijroute in Arnhem

videoNIJMEGEN/ ARNHEM - De afsluiting van de Pleijroute tussen het Nijmeegseplein en het Velperbroekcircuit in Arnhem zorgt maandagochtend voor een lange file op de A325. Verkeer staat daar vast vanaf knooppunt Ressen. Op de A325 richting Arnhem is slechts een rijstrook open. 

Dat leidt nog tot lang na de ochtendspits tot een verkeersopstopping. Verkeer was in de ochtendspits ruim een half uur langer onderweg. Rond 10.00  uur was de file nog even lang, maar de vertraging afgenomen tot een kwartier. Pas daarna werd de rij auto's wat korter.

Door afsluiting van de Pleijroute loopt het Nijmeegseplein soms vol, wat verkeer op andere wegen ook vastzet.
Volledig scherm
Door afsluiting van de Pleijroute loopt het Nijmeegseplein soms vol, wat verkeer op andere wegen ook vastzet. © DG

De omleiding voor het verkeer over de A15 en de A50, om Arnhem heen, lijkt ook op de A50 effect te hebben. Daar stond verkeer rond 08.30 uur vanaf Ewijk over 14 kilometer vast voor knooppunt Valburg. Mogelijk is de grotere hoeveelheid invoegend verkeer vanaf de A15 de oorzaak. Die file nam na 09.00 uur geleidelijk af.

In Arnhem loopt het Nijmeegseplein af en toe vol door de afsluiting van de Pleijroute. Daar ondervindt het openbaar vervoer hinder van. Ook in Huissen staan lange rijen, hier voor het Looveer. Het is een alternatieve route om over de Nederrijn te komen.

De Pleijroute is voor twee weken afgesloten. Er wordt een nieuwe asfaltlaag gelegd. Verkeer wordt omgeleid via de snelwegen A15 en A50 of moet dwars door Arnhem over de John Frostbrug of de Nelson Mandelebrug. Daarvoor is de milieuzone twee weken uitgeschakeld.

Overzicht werkzaamheden A325 en N325.
Volledig scherm
Overzicht werkzaamheden A325 en N325. © Rik Bors
Werk aan de Pleijroute, verkeer staat daardoor langer vast dan normaal op de A325.
Volledig scherm
Werk aan de Pleijroute, verkeer staat daardoor langer vast dan normaal op de A325. © DG
Bij het Looveer in Huissen staat een lange rij. Het veer is een alternatief voor de afgesloten Pleijroute bij Arnhem.
Volledig scherm
Bij het Looveer in Huissen staat een lange rij. Het veer is een alternatief voor de afgesloten Pleijroute bij Arnhem. © DG
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.