Volledig scherm
Wegwerkzaamheden. Foto ter illustratie. © Eveline Van Elk

Lange files door uitgelopen nachtelijke werkzaamheden en ongelukken tijdens ochtendspits

updateARNHEM - Door problemen met de aanmaak van asfalt zijn wegwerkzaamheden op de A12, A15 en A50 uitgelopen. Automobilisten moeten daarom in de ochtendspits rekening houden met vertraging.

Op de A12, vanuit de Duitse grens naar Arnhem tussen Zevenaar en Westervoort, stond bijna de gehele ochtendspits file. Eerder op de ochtend waren twee rijstroken dicht door de uitgelopen werkzaamheden. Rond 09.00 uur stond er nog maar een geringe file, omdat de weg weer vrij was.

Op de A50 ging het om het traject van Arnhem naar Eindhoven. Ter hoogte van knooppunt Valburg moest het verkeer tijdens de ochtendspits twee keer over de vluchtstrook door ongelukken. Er waren bij beide ongevallen twee rijstroken dicht, de vertraging nam daar snel toe. Rond 09.00 uur was de vertraging bijna helemaal afgenomen.

Op de A15 moest tussen Elst en Andelst de asfaltering van de weg nog worden afgerond. Er was tot circa 7.30 uur één rijstrook dicht. Op de A2 tussen Maarheeze en Weert-Noord was de oprit dicht door de uitgelopen wegwerkzaamheden.

Het is de tweede ochtendspits op een rij die uitmondt in verkeersproblemen rond Arnhem. Maandag ontstond een verkeersinfarct nadat op de A50 een vrachtwagen een lading stoeptegels verloor (zie ook video).

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.