Volledig scherm
De rijstrook is afgesloten vanwege een vrachtwagen met pech. © Jordi Deckert / Eastview media

Lange files op snelwegen rond Arnhem en Nijmegen na ongevallen en gestrande vrachtwagen

updateARNHEM/ NIJMEGEN - Verschillende incidenten zorgden vanmiddag en begin van de avond voor lange files op de snelwegen rond Arnhem en Nijmegen. Het verkeer op de A12 liep al vroeg vast. Op de A50 stond aan het begin van de avond een flinke file.

Aan het einde van de middag gebeurde een ongeluk op de A50 bij Ewijk. Daar botsten twee auto's tegen elkaar. Daarom waren twee rijstroken dicht en was de vertraging rond 18.00 uur bijna een uur. Een half uur later was de weg weer open en loste de file langzaam op.

Naast dat er een ongeluk gebeurde strandde een Duitse vrachtwagen op de A12 bij Duiven. De luchtleiding van het voertuig was kapot geslagen en hierdoor zat ook de achteras vast. Dat leverde rond 16.30 uur meer dan een half uur vertraging op voor verkeer richting de Achterhoek en de Duitse grens. Rond 18.30 was dat nog een kwartier.

Ook het verkeer op de A325 richting Arnhem stroopte op vanaf de A15 door wegwerkzaamheden. Rond 18.30 uur was de vertraging echter nog maar zo'n tien minuten.

Volledig scherm
Ter illustratie. © Erik van 't Hullenaar
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.