Volledig scherm
PREMIUM
Lara (met grijze trui) en Donna. © Gerard Burgers

Lara (18) studeert voor volkszanger: ‘Ik wil over vijf jaar ook op het Mega Piraten festijn staan’

Stadion GelreDome is vanavond tijdens het Mega Piraten Festijn weer het epicentrum van het Nederlandse levenslied. Lara Holland hoopt er over vijf jaar ook te staan.

Volledig scherm
© Gerard Burgers

Pedagogisch medewerker. Dat was lange tijd het plan. Maar inmiddels helemaal niet meer. De 18-jarige Lara Holland uit Ede wil nog maar één ding: een bejubeld zangeres worden van het Nederlandse levenslied.

Die switch: hoe is dat zo gekomen?
,,Door mijn oma. Zij las over die nieuwe opleiding van Rijn IJssel in Arnhem, de opleiding tot zanger van het levenslied. ‘Dat is iets voor jou', zei ze. Ik zong al best veel toen. Vervolgens heb ik de stoute schoenen aangetrokken en auditie gedaan met ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij en ‘Geef mij nu je angst’ van Guus Meeuwis. Het lied van Guus ging het beste.”

Maar Claudia de Breij en Guus Meeuwis. Dat zijn geen echte vertolkers van ‘het levenslied’.
,,Klopt. Maar de studie in Arnhem is ook breder. Je wordt opgeleid tot muzikant, waarbij je kunt kiezen tussen pop, kleinkunst, singer-songwriter en, zoals ik het altijd noem, ‘volksmuziek’.  Ik heb de eerste twee jaar pop gedaan. Nielson, Do, Glennis Grace. Dat genre. Nu ga ik volledig voor volksmuziek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.