Lavalu, Mr. Weazley en danscollectief Arnhemse Meisjes genomineerd voor Cultuurprijs

VideoARNHEM - Danscollectief Arnhemse Meisjes, zangeres/componist Lavalu en de band Mr. Weazley zijn in de race voor de Cultuurprijs Arnhem 2020. Wie de award gaat winnen, wordt bekend gemaakt tijdens de Arnhemse Uitnacht, op vrijdag 24 januari volgend jaar.

Volledig scherm
Danscollectief Arnhemse Meisjes dingen mee naar de Arnhem Cultuurprijs 2020. © Erik van 't Hullenaar

Alle drie de genomineerden ‘zijn een exportproduct van Arnhem: ze bespelen nationale en internationale podia', aldus de jury, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), July Ligtenberg (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor Live). ‘Zij stimuleren het culturele veld in Arnhem, maar ook daarbuiten’, schrijven zij. 

De prijs werd vorig jaar gewonnen door fotograaf Louise te Poele. Zij zal tijdens de Arnhemse Uitnacht de award in Musis Arnhem uitreiken aan haar opvolger tijdens de opening van het evenement. De organisatie belooft een ‘prikkelende start’ van de avond, die zal duren tot diep in de nacht.

De culturele instellingen in de stad laten zich op vrijdag 24 januari van hun beste kant zien met een uitgebreid programma. Hoe dat er precies uit zal zien, wordt bekend gemaakt op nieuwjaarsdag. De toegang tot de activiteiten is gratis en de organisatie hoopt op minimaal 12.500 bezoekers.

Volledig scherm
De Arnhemse band Mr. Weazley mixt hiphop, reggae, afrobeat en ‘spoken word’. © Kim de Jong
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.