Volledig scherm
Op de plek van het eerdere lek werd de Arnhemse perrontunnel afgezet. © DG

Lek in dak station Arnhem

ARNHEM - Het dak van station Arnhem Centraal kampt met een lekkage. Het water sijpelt langs de muur omlaag bij de witte piano die in de stationshal staat opgesteld om voorbijgangers te verleiden muziek te maken.

Volgens een woordvoerder van ProRail is de aannemer van het station al enige tijd bezig om de oorzaak van het lek te achterhalen. Hij hoopt dat het probleem verholpen is als Arnhem Centraal donderdag 19 november officieel opengaat.

Wateroverlast
Het nieuwe station heeft met enige regelmaat te maken met wateroverlast. Een deel van de perrontunnel werd in augustus afgezet vanwege een lekkage. Uit het plafond, ter hoogte van de sporen 7 en 8, druppelde water.

Parkeergarage
De lekkage in de parkeergarage bij het station is veel groter en van ernstige aard. De reparatie daarvan kost 300.000 euro, maakte het gemeentebestuur onlangs bekend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.