Het station van Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
Het station van Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Lekkages in station Arnhem zijn structureel, gemeente houdt rekening met miljoenenstrop

Station Arnhem Centraal zit niet goed in elkaar. Het in 2016 opgeleverde stationscomplex is in verschillende fases gebouwd en de delen sluiten niet goed op elkaar aan. Daardoor lekt het structureel in het grootste station van Oost-Nederland. De gemeente houdt er alvast rekening mee dat ze 3 miljoen euro kwijt zal zijn aan de tegenvaller. 

13 reacties

 • Hans de Graaf

  2 weken geleden
  Gelukkig is het spraakmakende architectuur... wordt tijd dat architecten ook eens aan de functionaliteit en de duurzaamheid denken. Het is maar een station waar mensen zo snel mogelijk in- en uit de trein of bus willen. Zoals bij het oude station dus.
 • P. Looyenga

  2 weken geleden
  De nieuwe norm: een gebouw moet "design" hebben maar naar functionaliteit wordt nauwelijks gekeken. Sterker nog: vaak gaat zo'n gebouw gelijk opnieuw in de verbouwing vanwege de gebreken. Doet me aan Meander in Amersfoort denken: glazen daken en de recepties zaten in de "open ruimte": ijskoud in de winter en bloedheet in de zomer. "Foutje, bedankt". Ik noem dat gewoon incompetentie, maar ja, wat weet ik er nou van eh?
 • Karel Koning

  2 weken geleden
  Aangezien we jaren niets mogen veranderen voor Arnhem Centraal van deze architect mag hij ook voor de kosten opdraaien. Diep triest hoe deze kale grijs/witte vlakte er uit ziet. een paar schamele boompjes en verder niet. Het lijkt onderhand meer op een mega grote fietsenstalling buiten en wij als bewoners mogen de lekkages betalen?
 • Albert van der Broek

  2 weken geleden
  Waarom niet gewoon een functioneel gebouw? Hebben we zoveel centen over om het 'speciaal' te maken? Het is maar een station hoor. Een plek waar iedereen zo gauw mogelijk weg wil. En door die fratsen moeten we nou weer bijlappen. Lekker bezig, hoor overheid (bekend van het overkritisch zijn op de burger). Wat nou Starbucks? Het lukt ook wel met gewone koffie hoor!
 • Martin Reekers

  2 weken geleden
  Zover ik weet is de aannemer 5,5 jaar Na oplevering aansprakelijk voor "verborgen gebreken" . Als er ergens een lekkage optreed zal dat verholpen moeten worden. Wanneer dat structureel blijkt te zijn is er sprake van bouwkundige constructie fouten. Aannemer is hier verantwoordelijk voor binnen deze termijn, niet de gemeente/belastingbetaler.
 1. Ongeschminkte pieten bij magisch lichtjesfeest rond intocht Sinterklaas in Arnhem; wel baarden en snorren
  PREMIUM

  Onge­schmink­te pieten bij magisch lichtjes­feest rond intocht Sinter­klaas in Arnhem; wel baarden en snorren

  Sinterklaas arriveert dit jaar voor het eerst in de geschiedenis van Arnhem pas aan het einde van de middag met de stoomboot op de Rijnkade. Op zaterdag 13 november stapt hij om 16.45 uur op schimmel Ozosnel en trekt hij in een bonte optocht naar de binnenstad. Na zessen trekt hij zich terug in zijn werkkamer in de Eusebiuskerk, waar de kinderen hem van 18.30 tot 19.30 uur mogen bezoeken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.