Volledig scherm
Op de Kerkstraat tussen Arnhem en Elst is in de nacht van maandag op dinsdag een zogeheten IBC-vat met drugsafval aangetroffen. © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Lekkend vat met drugsafval gevonden bij Rijkerswoerdse Plassen

UpdateARNHEM/ ELST - De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag op de Kerkstraat tussen Arnhem en Elst een zogeheten IBC-vat met drugsafval aangetroffen. Het gaat om een vat waar 1000 liter in gaat. 

De vondst werd rond 3.00 uur gedaan door een toevallig passerende politiepatrouille. Die stootte ter hoogte van de Rijkerswoerdse Plassen, tussen de Rijksweg en de A325, net ten zuiden van de Arnhemse wijk De Laar op het vat en sloeg alarm.

De brandweer is afgelopen nacht met een tankautospuit uitgerukt naar de Kerkstraat. Daar werd geconstateerd dat er een bruine vloeistof uit het vat lekte. ,,Dat is in de grond gesijpeld”, zegt een brandweerwoordvoerder. 

Onderzoek

Volgens haar gaat het mogelijk om drugsafval, maar zal nader onderzoek dat onomstotelijk moeten aantonen. ,,Er kwam in elk geval een chemische lucht van af.” De politie is een onderzoek begonnen. Daarbij is ook de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) betrokken.

Instanties hebben metingen gedaan of er giftige dampen vrijkomen. Daarbij werd in elk geval duidelijk dat het vat geen explosieve vloeistof bevatte, aldus de politie. Het is nog niet bekend wie er achter de dumping zit. 

Vorig jaar mei werden er ook al IBC-vaten met drugsafval gedumpt in onder meer Elst.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.