Het Nijmeegse Kronenburgerpark, waar agenten en boa's controleren.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Nijmeegse Kronenburgerpark, waar agenten en boa's controleren. © Paul Rapp

Lenteweer lokt jongeren massaal naar de parken: ‘Ik heb niet verteld dat de rest van de klas er ook is’

Drukte in de stadsparken en rondom gesloten terrassen. Op alle bankjes, en richels waar net twee billen op passen, zit iemand te picknicken. Veilig of hypocriet? 

6 reacties

 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  @Roel, dat heb je goed gezien. En nu zijn het nog vriendelijke acties maar het kan ook zo gaan uitpakken als bij de avondklok rellen als de overheid haar geweldsmonopolie blijft misbruiken.
 • Pieter Zeeuw

  1 maand geleden
  Een lockdown is helemaal geen middel om aan virusbestrijding te doen dat snapt een kind en dat geldt ook voor een maatregel als mondvodjes en dergelijke. Kijk naar de verschillende landen om je heen met (strenge) lockdown of juist helemaal niet, het verloop van het virus is precies het zelfde.
 • Rock Witten

  1 maand geleden
  Kijk eens op You-Tube en tik in: Medellin-Colombia, dat is een stad van 3,7 miljoen inwoners en zie levende beelden van de straat. 90% van die mensen loopt op straat met een mondkapje, hier in dat eigenwijze Holland misschien maar 2%. Die mensen daar hebben tenminste respect voor elkaar.
 • Mattie Veld

  1 maand geleden
  Ik kan me wel indenken dat jongeren problemen met de lockdown hebben, maar door dit soort acties duurt die alleen maar langer, moeten ze achteraf ook niet gaan zeuren.
 • Cor Beets

  1 maand geleden
  Ik kan het heel goed begrijpen dat de jongeren elkaar gaan opzoeken ik ben het er niet mee eens. Maar zeg zelf voor en tegen standers we willen allemaal onze vrijheid terug of niet soms. Ik kom ook ouderen tegen boven de 60+ die genieten van het mooie weer en zonder mondkapjes die binnen de 1,5 mtr met elkaar staan te praten en genieten. Het zijn niet alleen de jongeren. Iedereen heb de behoefte omnaar buiten tegaan dat is overigens normaal als het mooi weer is en de lente kom.
 1. Er is geen enkele reden voor de overwinnaars van het afvalreferendum om triomfantelijk te doen
  PREMIUM
  Column Onderlangs
  1

  Er is geen enkele reden voor de overwin­naars van het afvalrefe­ren­dum om triomfante­lijk te doen

  Er is geen enkele reden voor de overwinnaars van het afvalreferendum om triomfantelijk te doen. Wat gewonnen heeft is de irritatie, de overlast. Straks geen gedumpt afval meer (mag je hopen). Het kleine gat waar je de zak in proppen moet, zal verdwijnen. Geen gedoe meer met de pas. Maar een oplossing voor het enige wezenlijke probleem, het afvalprobleem zelf, is verder weg dan ooit.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Drie gewonden bij steekpartij in Westervoort
  Play

  Drie gewonden bij steekpar­tij in Wester­voort

 2. Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen
  Play

  Man uit Nijmegen wordt in eigen woning overvallen

Arnhem e.o.