Leo de Waal en zijn soepkar zijn onafscheidelijk. ,,De eerste dag stonden er direct veertig daklozen bij mijn kar.”
Volledig scherm
PREMIUM
Leo de Waal en zijn soepkar zijn onafscheidelijk. ,,De eerste dag stonden er direct veertig daklozen bij mijn kar.” © Rolf Hensel

Leo helpt daklozen in Arnhem, de rest interesseert hem geen moer

VRIJDAGINTERVIEWAl drie jaar geldt de 57-jarige Leo de Waal als baken van hoop in het onzekere leven van Arnhemse dak- en thuislozen. Met zijn gele tuktuk deelt hij iedere zondagmiddag soep, brood en koffie uit in het Musispark. Maar dat is voor de eigenzinnige Leo niet genoeg. Hij heeft grootse plannen.

2 reacties

 • M.H. Gerrits

  6 maanden geleden
  Chapeau!!!
 • Bart van Etten

  6 maanden geleden
  Goed bezig Leo. Groeten van bakbrommer Bart.
 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Oorlogshelden niet langer onvindbaar op Airborne Begraafplaats: veteranen krijgen plek in digitaal monument
  PREMIUM

  Oorlogshel­den niet langer onvindbaar op Airborne Begraaf­plaats: veteranen krijgen plek in digitaal monument

  OOSTERBEEK - Honderden veteranen van de Slag om Arnhem zijn na hun overlijden met hun as naamloos bijgezet onder een graszode op de Airborne Begraafplaats in Oosterbeek. Op hun nadrukkelijk verzoek, omdat ze dicht bij hun kameraden willen liggen die in september 1944 sneuvelden. Roland de Kwant brengt de graven voor het eerst in kaart in een digitaal monument. ,,Zo kunnen nabestaanden voortaan hun dierbaren terugvinden.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.