Leon Vieyra is liever jager dan slager

Mensen in ArnhemARNHEM - Jagen is de passie van de 76-jarige Leon Vieyra. ,,Het is de oudste manier om voedsel te bemachtigen. Anderen gaan er voor naar de huurmoordenaar, de slager", zegt hij met ironie. 

Al is de Amsterdammer in Arnhem om een nieuwe bril te kopen bij 4-D Optiek, misschieten is bijna niet mogelijk, met het vizier op het geweer. ,,En je mag wild alleen schieten als het stilstaat."

Mensen in Arnhem
De Gelderlander portretteert de inwoners en bezoekers van Arnhem. Met foto's van Rens Plaschek.

Tien jaar geleden maakte hij jacht op John Demjanjuk. In het proces tegen de voormalig bewaker in Sobibor was hij mede-aanklager. Leons vader vond de dood in dat kamp. ,,Ik zat ondergedoken. Ik heb na de bevrijding alleen mijn moeder en broer teruggezien. Ik heb getuigd omdat ik wilde dat wat in Sobibor is gebeurd onder de aandacht kwam. Hele schoolklassen zaten op de tribune."

Volledig scherm
Leon Vieyra © Rens Plaschek
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.