Basisscholen vragen ouders met een onderwijsbevoegdheid om hulp.
Volledig scherm
PREMIUM
Basisscholen vragen ouders met een onderwijsbevoegdheid om hulp. © ANP

Leraren zijn zo schaars, dat basisscholen ouders vragen in te vallen bij ziekte: ‘Wie heeft er pabo gedaan?’

Basisscholen roepen steeds vaker de hulp in van ouders die de pabo hebben gedaan. Dit omdat invallers nauwelijks beschikbaar zijn. Door vaders en moeders in te zetten kan worden voorkomen dat complete klassen naar huis gestuurd worden als de docent ziek is.

12 reacties

 • J. Zomers

  2 maanden geleden
  @Arjen Daverveld, ik heb het weer even opgezocht: "Een leraar in het basisonderwijs en speciaal onderwijs verdient tussen € 3.100 en € 5.850 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao primair onderwijs (cao po)". https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/werken-in-het-onderwijs/vraag-en-antwoord/wat-verdien-ik-als-leraar-in-het-basisonderwijs
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  Hi criticasters, Het salaris van een leerkracht is helemaal niet zo hoog, vergeleken met het bedrijfsleven en de ervaren werkdruk. Niet genoemd is dat het ook in deze sector nauwelijks mogelijk is een vaste aanstelling te vinden. Men plukt maar wat uit de invalpool maar ook die raakt leeg. Gek hè, als je keer op keer op mag draven zonder zicht op een vaste aanstelling. Fijn als je net van de pabo komt en je studieschuld terug moet betalen. En je kunt ook geen huis kopen van een tijdelijke job.
 • Carel van ‘t Zand

  2 maanden geleden
  Schaf het parttime werken af (plus de onnodige bureaucratie buiten de lesuren) en de problemen zijn opgelost. Ook ouders zullen een stap naar achteren moeten doen en stoppen met hun gedram. Als leraren weer echt leraar mogen zijn zoals in mijn jeugd wordt het een heel leuk en zeer gewild beroep.
 • patrick wijgman

  2 maanden geleden
  “Leraren”….ik denk dan gelijk aan staken ,klagen en zeuren over salaris en werkdruk
 • Arjen Daverveld

  2 maanden geleden
  @J.Zomers: 3.100 per maand? Was het maar waar. Bron graag. Mijn bron: CAO PO 2019-2020 (een nieuwere is er niet): beginnend docent schaal 10: 2.678 per maand. Dus: get your facts right en ga ergens anders feitenvrij wat roepen. @ petra damme: mooi gedicht. Maar wat wil je nou zeggen? Dat fulltime werken niet meer kan in het onderwijs? Dan ben ik het met je eens. Maar 'ze' willen gewoon een normaal salaris voor de uren die 'ze' werken.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.