De pastorie naast de Lucaskerk in Elden wordt bij inschrijving verkocht. Het dorp hoopt dat het een toekomst krijgt waarin het aangezicht van het pand intact wordt gelaten.
Volledig scherm
PREMIUM
De pastorie naast de Lucaskerk in Elden wordt bij inschrijving verkocht. Het dorp hoopt dat het een toekomst krijgt waarin het aangezicht van het pand intact wordt gelaten. © Rolf Hensel

Liever nieuw leven in pastorie Elden dan eventuele sloop karakteristiek pand

ARNHEM - Een groep inwoners van Elden heeft een plan om de pastorie naast de Lucaskerk in het dorp nieuw leven in te blazen. Tegelijkertijd zijn er zorgen over de toekomst van het gebouw.

4 reacties

 • Arnhemmer1971

  4 maanden geleden
  Voor een projectontwikkelaar zijn alleen de cijfers op zijn bankrekening van belang. De gemeente heeft te weinig visie en geen rechte rug. 
 • FJvanFleppenstein

  4 maanden geleden
  Ik was destijds bij de presentatie van de projectontwikkelaar die dit pand wilde slopen voor de bouw van appartementen. Het was inderdaad tenenkrommend hoe makkelijk duurzaamheid en de noodzaak (jaja) van betaalbare luxe appartementen boven het behoud van één van de weinige overgebleven oude gebouwen werd gesteld. Niet alleen door de projectontwikkelaar, maar ook door het kerkbestuur. Ik zag dat het kerkbestuur bestaat uit oudere Edenaren die nu waarschijnlijk in een eengezinswoning wonen en op termijn een luxe appartement willen in het dorp.
 • Adri Harkel

  4 maanden geleden
  Eusebiusparochie maakt wel meer fouten:Had de Martinuskerk c.a. maar in de verkoop gegooid i.p.v. de waardevolle historische Walburgiskerk.Had men o.a. ook geen nieuwe schatkamer hoeven te crieëren.
 • Wim

  4 maanden geleden
  Het blijft aanmodderen in Arnhem met het behoud van monumentale panden. De gemakzucht waarmee panden worden vrijgelaten aan projektontwikkelaars is tenenkrommend. Gelukkig zijn deze Eldenaren in het verweer gekomen, anders gaat er weer een mooi historisch pand tegen de vlakte. Een kletsverhaal over duurzaamheid door die projectontwikkelaars eroverheen en daar gaat weer een pand. Zie bijvoorbeeld de kloosters aan de Klingelbeekseweg. Arnhem heeft nog steeds geen groot hart voor monumenten. Strijd door voor behoud. En, Denk na.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Man zwaargewond bij bedrijfsongeval in Laag-Soeren
  Play

  Man zwaarge­wond bij bedrijfson­ge­val in Laag-Soe­ren

 2. Bruls: 'Avondklok is zwaarste maatregel'
  Play

  Bruls: 'Avond­klok is zwaarste maatregel'

Arnhem e.o.