Volledig scherm
Denny Baggen tekent oude ambachten op de muur van de voormalige technische school in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Lijnenspel met oude ambachten op buitenmuur vroegere technische school in Arnhem

ARNHEM - Uit één vrijwel ononderbroken lijn tekent de Nijmeegse Denny Baggen contouren van ambachten op de muur van voormalige technische school De Boulevard in Arnhem. ,,Ik breng geen kleuren, maar ook geen ogen of neuzen aan. Mensen mogen zelf bepalen welke beroepen ze erin zien.”

Met respect voor het verleden heeft opZoom architecten een van de oudste ambachtsscholen van Nederland omgetoverd tot appartementencomplex Avenu 1895. De laatste hand wordt nu gelegd aan de ingrijpende verbouwing van het schoolgebouw. 

Klaslokalen

Overal in het gebouw aan de Boulevard Heuvelink wordt verwezen naar de historie, bijvoorbeeld door middel van foto’s. De lofts, de appartementen, zijn gemaakt in oude klaslokalen. 

,,Nu is de geschiedenis dus ook op de buitenmuur te zien”, zegt Baggen. Zij staat bekend om haar lijnenspel in haar kunstwerken. ,,Daarom heeft opZoom architecten mij gekozen.”

Smit

Aan de hand van oude foto’s heeft Baggen, die haar atelier heeft in de Krayenhoffkazerne in Nijmegen, beroepen zoals een schilder, lasser of smit uitgebeeld. ,,En een leerling met een slagroomspuit. Een ander heeft een gasbrander in de hand.”

Het grootste deel van het werk bestaat uit één lijn. ,,Maar dat is niet een voorwaarde voor mijn werk. Als je goed kijkt, zie je dat de taart los staat maar wel deel uitmaakt van het totale werk. De verbondenheid binnen mijn werk vind ik heel belangrijk’’, aldus Baggen. 

Volledig scherm
De trap in de voormalige ambachtsschool. Foto: Rolf Hensel. © Rolf Hensel
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.