Volledig scherm
John Eicke als John Eicke. Foto: Marina Popova

'Living Statues wordt weer top'

ARNHEM - John Eicke, de nieuwe artistiek directeur van Living Statues in Arnhem, denkt dat het festival dit jaar een topper kan worden. „We borrelen van de nieuwe ideeën.”

Living Statues moet zich dit jaar wel bewijzen. De laatste jaren waren er minder bezoekers en vorig jaar werd het festival niet gehouden omdat de gemeente Arnhem minder subsidie verstrekte.

Wereldkampioen
John Eicke is een professioneel levend standbeeld, die al jaren over de wereld trekt en overal wordt ingehuurd. Hij staat nooit op straat met een geldbakje voor zich; hij werkt alleen als hij wordt ingehuurd. Tijdens Living Statues in Arnhem is hij twee keer wereldkampioen geworden, in 2010 en in 2013.

Topjaar
„Het moet een topjaar worden”, zegt Eicke. We zijn nog bezig over de opzet. In elk geval gaan we een stuk of vijf, zes pleinen in de stad thematisch inrichten. Bij de brug Airborne-statues, op de Markt grappige beelden, historische beelden op het Jansplein, bijvoorbeeld. Daarvoor zoeken we beelden die niet aan het wereldkampioenschap deelnemen; de wedstrijd komt elders. Zo zijn er nog meer ideeën. Geloof me: het wordt prachtig. Ik kan niet wachten tot het zover is.”

Volledig scherm
Eicke als living statue. © PR

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.