Volledig scherm
Leerlingen en teamleider Bert Mollema van de Arnhemse scholengemeenschap Guido bij bus 621. © Marc Pluim

Loempia's bakken voor vervoer naar Arnhemse school Guido

ARNHEM - Bij de gereformeerde scholengemeenschap Guido in Arnhem doen scholieren en docenten er alles aan vóór medio december 20.000 euro in te zamelen. Dat geld is nodig voor vervangend vervoer voor een buslijn tussen Arnhem en Veenendaal, die per 11 december vervalt.

Ongeveer 30 van de 200 leerlingen van de middelbare school maken dagelijks gebruik van buslijn 621. Zij komen vooral uit Bennekom, Ede, Lunteren en Veenendaal. Afgelopen voorjaar kreeg Guido te horen dat de provincie Utrecht het niet meer nodig vond de bus nog te laten rijden. De route was niet rendabel, meldt een woordvoerder van de provincie.

Extra kosten
Het besluit voor komend jaar kan niet meer worden teruggedraaid en daarom is Guido nu bezig een particuliere vervoerder het traject te laten overnemen. Dat brengt extra kosten met zich mee. Vandaar dat de school een geldinzamelingsactie houdt om de ouders van reizende leerlingen financieel te ondersteunen.

Loempia's
De ene leerling bakt loempia's, een ander zet een collecte bij een kerk op poten. Guido heeft in drie weken tijd zo'n 4.000 euro binnengehaald, schat teamleider Bert Mollema.

De provincie Utrecht sluit een terugkeer van buslijn 621 in 2018 niet uit. Samen met vervoersbedrijf Syntus wil gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof komend voorjaar graag praten met Guido, meldt een zegsvrouw van de provincie.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.