Winkelhuis op de hoek van de Roggestraat en de Bovenbeekstraat bij het Land van de Markt in Arnhem, op de plek waar nu een moderne winkel van Sting staat. Het winkelhuis is een ontwerp van architect J.C. Eich en gebouwd door de firma Mulder en Van Wessem in 1912. De foto dateert uit 1971, kort voor de afbraak.
Volledig scherm
PREMIUM
Winkelhuis op de hoek van de Roggestraat en de Bovenbeekstraat bij het Land van de Markt in Arnhem, op de plek waar nu een moderne winkel van Sting staat. Het winkelhuis is een ontwerp van architect J.C. Eich en gebouwd door de firma Mulder en Van Wessem in 1912. De foto dateert uit 1971, kort voor de afbraak. © Gelders Archief

Lofzang op de scheppers van Arnhem en de villadorpen Oosterbeek en Velp

ARNHEM - Vanaf de achttiende eeuw tot 1965 hebben ruim 850 architecten hun sporen achtergelaten in Arnhem, Oosterbeek en Velp. Ruim 120 van hen hebben een plek gekregen in een nieuw en rijk geïllustreerd standaardwerk voor gerenommeerde plaatselijke historici en deskundigen. 

0 reacties

  1. Oorlogskind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebiuskerk: ‘Ik heb de toren zien branden’
    Video

    Oorlogs­kind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebius­kerk: ‘Ik heb de toren zien branden’

    ARNHEM - Bij oorlogskind van de Slag om Arnhem Gé Bijlsma springen op vrijdagmorgen 17 september 2021 de tranen in de ogen als de kerkklokken van de Eusebius om 11.41 uur hoort galmen vanaf de voet van de toren. Voor het eerst van zijn leven krijgt hij de gelegenheid om de knop in te drukken om de grote kerk te laten spreken, als teken dat de herdenkingen zijn begonnen in de Airbornegemeenten Arnhem, Renkum, Overbetuwe en Ede.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.