Volledig scherm
PREMIUM
Oud-wielrenner Steven Rooks was aanwezig bij de Elfstedentocht op de afdeling nierdialyse in ziekenhuis Rijnstate Arnhem. © Rolf Hensel

Longpatiënten Rijnstate fietsen in het ziekenhuis door Europa

ARNHEM - Een ligfiets voor longpatiënten die aan bed zijn gebonden, is het volgende doel waarvoor ziekenhuis Rijnstate in Arnhem geld hoopt in te zamelen via het Rijnstate Vriendenfonds. Langs die weg is zojuist de aanschaf van een fietslabyrint voor longpatiënten verzekerd.

Met een fietslabyrint kunnen patiënten eenvoudig vanuit hun stoel, rolstoel of andere bewegingstrainer virtuele fietstochten maken. Zodra de trappers in beweging komen, rijdt de fietser een virtuele route door een stad of natuurgebied, zichtbaar op een beeldscherm. Patiënten van de afdeling nierdialyse hebben hier al ervaring opgedaan. Zij hebben terwijl hun bloed werd gezuiverd een Elfstedentocht in het bed afgelegd. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.