Volledig scherm
De John Frostbrug in Arnhem, symbool van de Slag om Arnhem die dit jaar voor de 75e keer wordt herdacht. © DG

Lopend en rennend Slag om Arnhem herdenken met Free Your Light

ARNHEM - Sportbedrijf Arnhem en de Stichting Bridge to Bridge hebben voor de 75ste herdenking van de Slag om Arnhem een nieuw evenement in het leven geroepen: Free Your Light.

Free Your Light vindt plaats op vrijdag 13 september en bestaat uit een Light Run en een Light Walk in de Arnhemse binnenstad. Het parcours van 4 kilometer lang voert de deelnemers vanaf het Willemsplein langs verlichte objecten en projecties.

De metershoge, verlichte zuilen zijn voorzien van aansprekende teksten en foto’s. Strikken, grote kaarsen en verlichte dieren zorgen ervoor dat letterlijk op elke hoek van de straat iets te zien is. Verder brengt Platform Binnenstad Arnhem met projecties in en op gebouwen de Airborne-historie tot leven. 

De run en walk zijn niet competitief. Bij de finish verzorgt een deejay de muziek en is er ruimte om met een  drankje na te genieten.

De Free Your Light Walk begint op 13 september om 20.00 uur bij het Willemsplein ter hoogte van Stan & Co. De hardlopers starten om 22.00 uur vanaf dezelfde locatie. Tickets zijn te koop via freeyourlight.nl.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.