Luid kabaal bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem: aandacht voor een betere cao

Fotoserie/videoARNHEM - Om twaalf uur vanmiddag steeg er een steeds luider kabaal op bij de hoofdingang van Rijnstate. Verpleegkundigen, verzorgers en artsen stromen naar buiten om een halfuurtje te kunnen staken voor een betere cao-regeling. Daarna roept de plicht weer. Maar in dat half uurtje, laten ze goed van zich horen. 

Quote

Ik kan wel wat extra collega's gebruiken.

Rozemarijn Laurens, Verpleegster Rijnstate

,,Het zijn veel meer mensen dan verwacht”, vertelt Carla Fakkel trots. Ze zit in de actiegroep die dit alles organiseert. Er staan zo’n honderd mensen op het pleintje bij de ingang en ze maken allemaal lawaai. Er worden potten en pannen tegen elkaar geslagen er wordt gefloten en gezongen. Vanmorgen was Fakkel nog zenuwachtig over de opkomst. ,,Tot gisteren werden de spandoeken steeds weggehaald die we binnen wilden ophangen.” Inmiddels hangen die er nu ‘gewoon’. Naar eigen zeggen tot de cao veranderd wordt.

Ook patiënten en andere toeschouwers stromen naar buiten om het geheel te filmen of om toe te kijken. De stakers zijn het zat dat de werkdruk steeds groter wordt en de patiënten staan vierkant achter ze. ,,Ze zien dat we onze benen onder ons lijf uit lopen en geven ons groot gelijk”, vertelt Hans Bonnema. 

Rozemarijn Laurens: ,,Het is niet eens de verhoging van het salaris voor mij, maar gewoon meer salarissen. Ik kan wel wat extra collega's gebruiken.”

Iedere afdeling in het Rijnstate voert woensdag op een andere manier actie. In het gebouw hangen spandoeken, Loesje-posters en er is een heuse ‘wall of fame’. Daar kunnen medewerkers een foto met een poster laten maken om zo van zich te laten horen. Verder wordt er lekkers uitgedeeld op verschillende afdelingen, om zo ook de patiënten extra in de watten te leggen op deze dag. Iets wat de verplegers veel vaker zouden willen doen.

Kijk verder voor een beeldimpressie van de staking.

Stakingen in de zorg bij ziekenshuis Rijnstate.
Volledig scherm
Stakingen in de zorg bij ziekenshuis Rijnstate. © Gerard Burgers
Bepakt en bezakt en onder de stickers voeren veel verplegers, artsen en verzorgers vandaag actie.
Volledig scherm
Bepakt en bezakt en onder de stickers voeren veel verplegers, artsen en verzorgers vandaag actie. © Gerard Burgers
Ze zijn het zat dat de werkdruk blijft stijgen en er niks structureels veranderd vanuit Den Haag.
Volledig scherm
Ze zijn het zat dat de werkdruk blijft stijgen en er niks structureels veranderd vanuit Den Haag. © Gerard Burgers
Volledig scherm
© Gerard Burgers
Ook in het ziekenhuis zijn veel spandoeken en posters te vinden die dan maar om iets extra's van de Sint vragen.
Volledig scherm
Ook in het ziekenhuis zijn veel spandoeken en posters te vinden die dan maar om iets extra's van de Sint vragen. © Gerard Burgers
Volledig scherm
© Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.