Luid kabaal bij ziekenhuis Rijnstate in Arnhem: aandacht voor een betere cao

Fotoserie/videoARNHEM - Om twaalf uur vanmiddag steeg er een steeds luider kabaal op bij de hoofdingang van Rijnstate. Verpleegkundigen, verzorgers en artsen stromen naar buiten om een halfuurtje te kunnen staken voor een betere cao-regeling. Daarna roept de plicht weer. Maar in dat half uurtje, laten ze goed van zich horen. 

5 reacties

 • Romulus

  1 jaar geleden
  Iedere sector staakt er al tientallen jaren lustig op los en krijgt het voor elkaar. Hallo! Dit is de eerste staking van ziekenhuispersoneel ooit!“Met deze staking wordt de BV Nederland (= wij allemaal) opnieuw schade berokkend door de vakbonden etc”.Pfffff..Zó’n jaren tachtig idee over bonden. Wij leven nu in 2019!De bonden handelen namens én op verzoek van het zorgpersoneel!Nogmaals, 12 miljard ligt op de plank van die z.g. “BV Nederland”.  Daar gaat met een eenmalige 200 miljoen uit die pot die “BV” niet aan ten onder. Het kost NB iedere Nederlander ook nog eens geen ene cent! Ook u niet!
 • Josefien

  1 jaar geleden
  De ziekenhuizen zeggen dat niet te kunnen betalen. Het lijkt me dat dan de overheid over de brug komt. Deze mensen hebben we hard nodig, en wellicht wordt het dan ook weer aantrekkelijk voor mensen om in de zorg te willen werken.
 • John

  1 jaar geleden
  Dit is gewoon niet juist genuanceerd! Allereerst respect voor alle medewerkers in de zorg! Maar... De werkgevers (NVZ/overheid) hebben tijdens de cao-onderhandelingen 750 miljoen op tafel gelegd. Dat is volgens de NVZ al  honderd miljoen boven het budget van ziekenhuizen.  De vakbonden eisen een bedrag van 950 miljoen. De vakbonden zijn van tafel gelopen en wijzen een bemiddelaar af. Met deze staking wordt de BV Nederland (= wij allemaal) opnieuw schade berokkend door de vakbonden en dat is niet nodig want die CAO komt er toch wel!
 • Titus

  1 jaar geleden
  Te hopen is dat!  Ze moet hem eens fel de mantel gaan uitvegen, Hopelijk heeft zijn ma een hekel aan onrechtvaardigheden!  
 • Romulus

  1 jaar geleden
  Om de cao voor al het ziekenhuispersoneel (200.000) voor 3 jaar rond te krijgen is éénmalig slechts 200 miljoen van de overheid nodig. Terwijl het geld, 12 miljard! tegen de plinten klotst, de EU vandaag nogmaals de overheid oproept de salarissen in Nederland te verhogen, zegt minster Bruins: “Njet!” Hij schoffeert hiermee ongelofelijk de hardwerkenden in de zorg mee. En dat voor de partij die zegt op te komen voor “hardwerkenden in Nederland”. Wat een schertsvertoning!  Zowel wel van de VVD, als deze minister in het bijzonder. Zou zijn moeder nu trots op hem zijn? Ik weet zeker van niet!

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Protest rond Maagdenrotonde Apeldoorn na ingaan avondklok
  Play

  Protest rond Maagdenro­ton­de Apeldoorn na ingaan avondklok

 2. Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan
  Play

  Culturele sector kijkt uit naar dag dat podia weer opengaan

Arnhem e.o.