Luuk van der Veer (PvdD): ‘Stop met het afschieten van dieren in de Gelderse natuur’

op de roltrapIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op woensdag 20 maart stelt De Gelderlander alle Gelderse lijsttrekkers voor. Op de roltrap in de grote hal van Arnhem Centraal krijgt ieder politiek kopstuk ruim één minuut de tijd om zichzelf en hun partij zo goed mogelijk te verkopen. In aflevering 7: Luuk van der Veer van de Partij voor de Dieren.

Volledig scherm
Luuk van der Veer (Partij voor de Dieren). © DG

Naam: Luuk van der Veer (56), Apeldoorn
Beroep: Statenlid, gestopt met ander werk toen ouders ouder werden.
Hobby’s: Paarden, klussen. ,,Ik ben nu zelf m’n huis aan het verduurzamen.”

Waarom in de politiek: ,,Door de MKZ-crisis in 2001, toen op de Veluwe honderdduizenden dieren werden geruimd. Dat vond ik zo’n krankzinnige situatie, daar moest ik wat aan doen. Kort daarna werd de Partij voor de Dieren opgericht, en ben ik posters gaan plakken. In 2007 moest er een lijst samengesteld worden, heb ik me aangemeld en werd ik lijsttrekker.”
Speerpunten voor de komende vier jaar: ,,Dieren zijn altijd het speerpunt. We willen minder dieren in de veehouderij, die voor problemen voor het milieu zorgt. Er moet een eind komen aan de dieren die worden afgeschoten in de Gelderse natuur. We hebben maar één planeet, daar moeten we zuiniger op zijn, dus we moeten alles op alles zetten om de klimaatdoelen te halen.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.