Volledig scherm
Tony Banks zingt voor de deur van poppodium Luxor Live urenlang 'Happy birthday' in het kader van verjaardagsfestival Luxor Love. © Gerard Burgers

Luxor Live gaat verjaardag jaarlijks vieren met festival Luxor Love.

ARNHEM - Verjaardagsfeest ‘10 jaar Luxor Love’, afgelopen weekend, is het Arnhemse poppodium Luxor Live zo goed bevallen dat Luxor Love voortaan jaarlijks zal worden georganiseerd. De eerstvolgende editie is op zaterdag 7 september 2019.

Directeur Stefan Rebergen omschrijft de viering van de tiende verjaardag van het poppodium aan het Willemsplein als ‘een culturele uitputtingsslag’. Maar na afloop ‘keken we elkaar moe en voldaan aan en besloten ter plekke om elk jaar een verjaardagsfeestje te geven’, aldus Rebergen.

Gedetineerden

Verspreid over 26 uur kreeg Luxor Live 1482 bezoekers over de vloer voor Luxor Love, de 61 honden van de ‘natteneuzendisco’ en de 190 gedetineerden in de Blue-Band Bajes meegerekend. Daar trad drie keer de band Donnerwetter op.

De editie van 2019 krijgt wel een iets andere opzet. Zo duurt het feest volgend jaar geen 26 uur, maar 11 uur. De bezoekers komen namelijk vooral pas na etenstijd, is de ervaring nu.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.