Volledig scherm
Tony Banks zingt voor de deur van poppodium Luxor Live urenlang 'Happy birthday' in het kader van verjaardagsfestival Luxor Love. © Gerard Burgers

Luxor Live gaat verjaardag jaarlijks vieren met festival Luxor Love.

ARNHEM - Verjaardagsfeest ‘10 jaar Luxor Love’, afgelopen weekend, is het Arnhemse poppodium Luxor Live zo goed bevallen dat Luxor Love voortaan jaarlijks zal worden georganiseerd. De eerstvolgende editie is op zaterdag 7 september 2019.

Directeur Stefan Rebergen omschrijft de viering van de tiende verjaardag van het poppodium aan het Willemsplein als ‘een culturele uitputtingsslag’. Maar na afloop ‘keken we elkaar moe en voldaan aan en besloten ter plekke om elk jaar een verjaardagsfeestje te geven’, aldus Rebergen.

Gedetineerden

Verspreid over 26 uur kreeg Luxor Live 1482 bezoekers over de vloer voor Luxor Love, de 61 honden van de ‘natteneuzendisco’ en de 190 gedetineerden in de Blue-Band Bajes meegerekend. Daar trad drie keer de band Donnerwetter op.

De editie van 2019 krijgt wel een iets andere opzet. Zo duurt het feest volgend jaar geen 26 uur, maar 11 uur. De bezoekers komen namelijk vooral pas na etenstijd, is de ervaring nu.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Instinctief acteert Eline de dood: 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis'
  PREMIUM
  Reconstructie Arnhemse Villamoord

  Instinc­tief acteert Eline de dood: 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis'

  ARNHEM - Baf! Baf! De twee knallen zijn oorverdovend. Bloed golft over haar gezicht. Haar hoofd barst van de pijn. Ze kan nog denken. Ze is er nog. Geke ligt dood naast haar op bed. Instinctief acteert Eline de dood. De man met pistool pakt Geke's slavenarmband en loopt de slaapkamer uit. Ze moet hulp halen. Op het nachtkastje staat een telefoon. Eline pakt de hoorn, draait de schijf. Op de trap klinken voetstappen. 'Mijn god, hij is er nog. Hij is nog in huis.'
 2. Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoordverdachten
  PREMIUM
  Arnhemse Villamoord

  Zo ging de Arnhemse politie tekeer tegen de villamoord­ver­dach­ten

  ARNHEM - Verdachten uren en uren tot na middernacht verhoren. Hen zwaar onder druk zetten, intimideren om te bekennen. Hen informatie in de mond leggen die alleen de moordenaar kan weten. Hen lagere straffen beloven of juist hogere als ze wel of niet meewerken. Kwartetten met foto’s van mogelijke verdachten. Proces-verbalen die de gefilmde verhoren slordig of mogelijk zelfs bewust foutief weergeven.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.