Volledig scherm
Buzzcocks, met uiterst rechts zanger Pete Shelley.

Luxor Live strikt punklegende Buzzcocks voor exclusieve show

VideoARNHEM - De Britse punkband Buzzcocks speelt vrijdag 14 december in Luxor Live. Dat heeft het Arnhemse poppodium woensdagochtend bekend gemaakt. De band, opgericht in Bolton in 1975, staat bekend om zijn pakkende popliedjes met de punkenergie van Sex Pistols. 

Daarmee was Buzzcocks zeer invloedrijk. Niet voor niets koos de BBC in 1996 'Never mind the Buzzcocks' als naam voor een muzikale televisiequiz - een koppeling tussen 'Never mind the bollocks', het debuutalbum van Sex Pistols en Buzzcocks. Het tv-programma wordt nog altijd uitgezonden.

Lesser Free Trade Hall

Buzzcocks werd in 1976 opgericht door Howard Devoto. Hij en bandmaat Pete Shelley haalden datzelfde jaar na een show in Londen de Sex Pistols naar de Lesser Free Trade Hall in Manchester. Dat concert is bij muziekliefhebbers legendarisch; het inspireerde bezoekers tot de oprichting van bands als bijvoorbeeld Joy Division, The Smiths en The Fall. Buzzcocks waren destijds dé grote naam in de 'Manchester scene'. 

Zanger Pete Shelley is nog altijd lid van de band. Devoto stapte al na twee jaar op om verder te gaan met Magazine en bouwde vervolgens een solo-carrière op. Shelley weet zich tegenwoordig omringd door gitarist Steve Diggle, bassist Chris Remington en drummer Danny Farrant. 

Het optreden in Arnhem in december is het enige in Nederland. De voorverkoop voor het concert begint vrijdag 13 juli. Een ticket kost 28,50 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.