Volledig scherm
Boyband B-Brave op het podium van Luxor Live in Arnhem. Foto Erik van 't Hullenaar

Luxor Live wil groeien naar 100.000 bezoekers

ARNHEM - Luxor Live wil doorgroeien naar een jaarlijks bezoekersaantal van 100.000 of meer. Dat zegt directeur Stefan Rebergen in een toelichting op de jaarcijfers van 2016, de meest rooskleurige ooit voor het Arnhemse poppodium.

Om precies te zijn stonden er in 2016 76.123 bezoekers aan de kassa van Luxor Live. Vergeleken met het 'magere jaar' 2015 (62.893 bezoekers) is dat een toename van 21 procent. In 2014 noteerde het podium 67.848 bezoekers.

Doel
Voor 2017 heeft de opvolger van Hans Eliëns geen concreet doel voor ogen. Maar hij hééft wel een doel: jaarlijks 100.000 mensen trekken. Of meer. „Wanneer dat dan is, dat zien we wel", zegt Rebergen. „Als wij het hier met elkaar iedere dag weer een beetje beter doen dan de vorige, dan komt dan vanzelf."

Beste
Rebergen is ambitieus. Hamburgerketen McDonald's laat in de meest recente commercial, deels opgenomen in de grote zaal, zien dat Luxor Live het mooiste poppodium van Nederland is. „Laten we dan nu gaan zorgen dat we ons ook kunnen scharen tot de beste poppodia van Nederland."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.