Volledig scherm
De grote zaal van poppodium Luxor Live in Arnhem. © Dennis Bouman

Luxor Live zegt 'sorry' en organiseert concerten voor 'vergeten doelgroepen'

ARNHEM - 'We zeggen altijd dat we er voor iedere Arnhemmer zijn, maar is dat wel zo? Toen we daar over na gingen denken bleek dat tegen te vallen.' vertelt Wout Kemkens, woordvoerder van Luxor Live en bandlid bij Donnerwetter.

Ter gelegenheid van het verjaardagsfeestje Luxor Love dat het Arnhemse poppodium op 8 en 9 september houdt, komen er nu ook concerten voor senioren, de penitentiaire inrichting in Arnhem-Zuid (de 'Blue-Band Bajes') en honden met hun baasjes.

Kemkens vertelt dat ze eigenlijk al grappend begonnen te brainstormen welke doelgroepen ze de laatste tien jaar met Luxor Live niet veel hebben aangesproken. De ouderen en de mensen die in de inrichting in Arnhem Zuid zitten waren snel besproken. ,,Daarnaast bezocht geen hond Luxor Live.’’ Toen die opmerking eenmaal gemaakt was, is het balletje gaan rollen voor de Natte Neuzen Disco, volgens Kemkens.

Natte Neuzen Disco

Speciaal voor honden en hun baasjes is deze disco op zondagochtend georganiseerd in Luxor Live. ,, We hebben allerlei leuke dingen voor de honden en natuurlijk voor de baasjes. Denk aan massages, dansen met je hond en leuke hondenhapjes. Mensen met een geleidehond zijn uiteraard ook welkom. Op vertoon van je hond, mag je gratis naar binnen.

Bajesboogie

De Arnhemse band Donnerwetter gaat zaterdagmiddag 8 september samen met muzikanten uit de penitentiaire inrichting nummers van Johnny Cash spelen. Volgens Kemkens, die zelf in de band speelt, was de keuze voor Cash niet moeilijk. ,,We spelen vaker nummers van hem. Daarbij heeft Cash een van zijn meest legendarische concerten gespeeld in een gevangenis, namelijk die van San Quentin.’’ De band gaat voor het optreden met de muzikanten uit de inrichting repeteren.

Seniorenconcert

Ook aan ouderen is gedacht. De Arnhemse folkmetalband Heidevolk gaat op zondagmiddag een gratis concert geven met Nederlandse liedjes over sagen en mythen uit de streek. ,, Ze laten het metal-gedeelte achterwege en zullen de nummers akoestisch ten gehore brengen en ze werken die dag eenmalig samen met een verteller.’’ vertelt Kemkens.  Daarvoor zijn verschillende bewoners van verzorgingstehuizen uitgenodigd. Het concert is ook toegankelijk voor mensen met een rolstoel.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.