Volledig scherm
De ambulance ter plaatse na de schietpartij. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Man (34) opgepakt voor schietpartij in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Een 34-jarige Arnhemmer is woensdagavond in zijn woonplaats opgepakt voor zijn betrokkenheid bij de schietpartij in Arnhem-Zuid, afgelopen maandag. Dat heeft de politie donderdagmiddag bekendgemaakt. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten, zo meldt de politie. 

Bij de schietpartij werd maandag iemand neergeschoten in de deuropening van een woning in de Corrie Tendeloostraat in Arnhem-Zuid. Het slachtoffer werd met hoofd- en beenverwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Scholen in de omgeving hielden vanwege dit incident hun leerlingen een tijdlang binnen, op advies van de politie. Ouders werd verzocht hun kinderen op te halen.

Zoekactie

De daders waren na het incident de buurt in gevlucht, waarna de politie een grote zoekactie startte. Daarbij werden onder meer een politiehelikopter en een speurhond ingezet. De afgelopen dagen deed de politie ook twee keer een inval in woningen naar aanleiding van de schietpartij. Zo vielen agenten woensdag nog een flatwoning achter winkelcentrum Presikhaaf binnen. Hierbij werd de verdachte niet aangetroffen. Dat gebeurde pas later. Ook bij een inval maandagavond werd nog niemand aangehouden. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.