De man eiste een half miljoen bitcoins, dat zou een bedrag van 7,5 miljard euro zijn.
Volledig scherm
De man eiste een half miljoen bitcoins, dat zou een bedrag van 7,5 miljard euro zijn. © ANP

Man dreigt met vuurwapen en eist 500.000 bitcoins (7,5 miljard euro): OM wil 1,5 jaar cel, advocaat ziet geen bewijs

ARNHEM - Probeerde een 36-jarige man uit Utrecht iemand op de Hommelseweg in Arnhem 500.000 bitcoins afhandig te maken, en heeft de Utrechter hem van zijn vrijheid beroofd?

2 reacties

 • Charles Wit

  8 maanden geleden
  Hmm... tegen iemand die op iemand geschoten zou hebben wordt 8 jaar geëist, tegen iemand die iemand met een vuurwapen bedreigd zou hebben, 1 1/2 jaar. Moet iets meer duidelijkheid komen, want de verhouding is weg.
 • Frans van Raaij

  8 maanden geleden
  Ja, ongeloofwaardig? Dit wordt even uit de duim gezogen. Is dit soort advocaten onze toekomst. Dan is het triest gesteld met ons.
 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  6

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Oorlogskind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebiuskerk: ‘Ik heb de toren zien branden’
  Video

  Oorlogs­kind Gé luidt 77 jaar na de Slag om Arnhem de klok van de Eusebius­kerk: ‘Ik heb de toren zien branden’

  ARNHEM - Bij oorlogskind van de Slag om Arnhem Gé Bijlsma springen op vrijdagmorgen 17 september 2021 de tranen in de ogen als de kerkklokken van de Eusebius om 11.41 uur hoort galmen vanaf de voet van de toren. Voor het eerst van zijn leven krijgt hij de gelegenheid om de knop in te drukken om de grote kerk te laten spreken, als teken dat de herdenkingen zijn begonnen in de Airbornegemeenten Arnhem, Renkum, Overbetuwe en Ede.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.