Man met bijl klimt na 2,5 uur van dak Arnhemse woning af

Update | VIDEOARNHEM - Op het Oudeschanspad in Arnhem heeft donderdagavond een man met vermoedelijk een hakbijl op een dak van een woning gestaan. Na 2,5 uur klom hij zelfstandig het dakkapel van het huis binnen. De man is inmiddels meegenomen door de politie.

Waarom de man het dak op klom, is vooralsnog niet bekend. De politie laat via Twitter weten dat hij in ‘geëmotioneerde toestand’ het dak opgegaan is. Na een gesprek met politiemensen liet de man eerst zijn bijl van het dak afglijden, om daarna zelf naar binnen te gaan. Daar is hij ingerekend.

Volgens een agent ter plaatse heeft de man ongeveer 2,5 uur op het dak in de Arnhemse wijk Vredenburg gezeten. Grote delen van het Oudeschanspad en Slochterwegen werden vervolgens door de politie afgezet. 

Volledig scherm
Een man met een bijl op het dak in Oudeschanspad Arnhem. © Persbureau Heitink

Een revaliedatiecentrum voor ouderen van Pleyade, aan de Slochterenweg, was door de afzetting onbereikbaar. Verwanten van bewoners, die soms ook psychische problemen hebben, meldden dat er veel onrust in het centrum. Zij moesten echter wachten tot na de politie-actie om het revalidatiecentrum te kunnen bezoeken.

Terwijl onderhandelaars van de politie de man probeerden aan te spreken, maakte een arrestatieteam zich klaar om in actie te komen. De brandweer stond met een ladderwagen klaar om in actie te komen. Ook ambulancepersoneel was paraat.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.