Speurhonden in de wijk na het incident aan de Gemertstraat.
Volledig scherm
Speurhonden in de wijk na het incident aan de Gemertstraat. © DG

Man uit Mook verdacht van driemaal poging tot moord na geweldsexplosie in Arnhem

ARNHEM - De man uit Mook (nu 41) die in februari van dit jaar werd opgepakt na een explosie van geweld tegen drie personen in een woning aan de Gemertstraat in de Arnhemse wijk De Laar West, wordt verdacht van drie pogingen tot moord met voorbedachten rade, onder meer op zijn ex. Hij verblijft inmiddels in het Pieter Baan Centrum.

Dat bleek dinsdag bij de rechtbank in Arnhem, die de zaak na een ultrakorte zitting uitstelde, omdat moet worden gewacht op de conclusies van het Pieter Baan Centrum.

Volgens de aanklacht heeft de verdachte ‘na kalm beraad’ met een schroevendraaier ingestoken op de twee vrouwen van 51 en 33 jaar, die in de woning waren, en de 49-jarige bewoner. Hij stak de personen in gezicht, hoofd en nek, hals, rug en armen, en stak de bewoner in zijn oor die daardoor een geperforeerd trommelvlies opliep, aldus de aanklacht van het Openbaar Ministerie.

De man raakte ook zelf gewond en vluchtte na het voorval via een sloot richting de Heeswijkstraat waar hij op een randje ging zitten in een tuin, waar de bewoonster een ambulance belde.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.