ANP/Roos Koole
Volledig scherm
© ANP/Roos Koole

Mannen zoeken vaker hulp wegens mishandeling

NIJMEGEN - Mannen die in hun relatie klappen krijgen, zoeken vaker hulp. De opvang voor mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld zit bijna altijd vol, zeggen organisaties die die opvang voor hun rekening nemen. In Gelderland zijn er geen opvangplekken voor mishandelde  mannen.

2 reacties

  • ARRA

    5 jaar geleden
    Helaas komt geweld door en tegen zowel mannen als vrouwen in geheel Nederland voor en niet alleen in huiselijk verband. Ik schrik van de aantallen. Hoe wil je echter opvang in de regio regelen, indien geen opvangplekken beschikbaar zijn?
  • Joris

    5 jaar geleden
    Tja, je zou kunnen zeggen: 'dan ga je toch weg' ... maar ja, zoals vroeger vrouwen vaak aan hun man vast zaten vanwege de financiële perikelen, zo zitten ze tegenwoordig steeds meer aan elkaar om dezelfde redenen omdat ze zich vaak tot de strot toe in de schulden hebben gestoken omdat ze alles moeten hebben: een te dure woning, nieuwe keukens, badkamers, kapitale tuinen, twee auto's op de oprit enz enz... tot ze zich realiseren dat er straks misschien niets meer van overblijft... Dus dan schelden en slaan ze elkaar de tent uit... totdat...