Volledig scherm
PREMIUM
Manon van Beek, CEO van TenneT, op één van de hoogste masten van Europa, boven de Duitse rivier de Elbe. © Timo Wilke/TenneT

Manon van Beek (48) leidt TenneT in turbulente periode: ‘Ik ben hier niet om rustig op de winkel te passen’

ARNHEM - Ruim een jaar is Manon van Beek (48) de baas van TenneT, de Arnhemse beheerder van hoogspanningsnetten in Nederland en Duitsland. Een turbulente periode. ,,Ik ben met iets groters bezig dan mezelf, dus het hoeft niet altijd leuk te zijn.”

Manon van Beek kende niet bepaald de ideale eerste dag voor iemand die aan een nieuwe baan begint. Als de Naardense op maandag 3 september 2018 om 07.30 uur, het wordt net licht, bedrijventerrein Arnhems Buiten oprijdt, wordt ze begroet door een spandoek: ‘Welkom nieuwe ceo, waar blijft onze cao?’

Vakbonden CNV en FNV hebben de start van Van Beek aangegrepen om actie te voeren, zo wordt snel duidelijk. Eenmaal aangekomen bij het gebouw van haar nieuwe werkgever stapt ze uit, neemt een flyer aan van een van de actievoerders en blijft even bij het clubje demonstranten staan. De vakbondsleden hebben niet in de gaten dat zíj de ceo is die ze daar die ochtend op staan te wachten. Maanden later, in januari, zal TenneT een nieuwe cao met de bonden tekenen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.